tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulun kukkia pikkuhiljaa



Minussa ei ole niin sanotusti viherpeukalon vikaa, mutta jouluna tykkään tehdä muutaman asetelman. Ihan vielä ei ole asetelmien aika, mutta eteisen pöydälle hankin kaksi sypressiä ja peitin multapinnan tammenterhoilla, joita lasten kanssa kerättiin syksyllä pihaltamme.







Ja olohuoneen pöydälle hyasintteja. 




Muutenkin olen keräillyt jouluntuojia sinne tänne. Olohuoneen senkin päälle tuli porokaruselli, jota lapset jaksavat joka kerta ihastella.















Tähän keittiön ja ruokatilan välissä olevaan kynttelikköön teen perinteiseen tapaan piparikalenterin, josta lapset etsivät vuoroaamuina makean suuhunpantavan. Siitä ja muista pipariaikaansaannoksista kuvia myöhemmin.







Lunta odotellen,


Hannis

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Joulun odotusta

Kotimme on alkanut pukeutua pikkuhiljaa jouluun viimeisen kahden viikon aikana. Kun illalla sammuttaa valot, pitää vielä hetki ihailla erinäisten jouluvalojen kaunista kajoa. Siellä täällä palaa kynttilöitä ja pienistä suista kuuluu joululaulujen hyräilyä. Olipa nuorimmainen kuulemma nähnyt tontunkin jo jossain vilahtavan.







Talven tuoksut leijailevat keittiöstä, glögi lämpiää useammin. Isänpäivänä herkuteltiin mehevällä porkkanakakulla ja seuraavaksi on suunnitteilla piparitalkoot.

Joulunodotus on parasta - ainakin minun ja meidän Siirin mielestä.



Hannis