sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pienellä vaivalla paljon kivaa


Pyörähdin jokunen päivä sitten parissakin paikassa ostaakseni leikkokukkia ja  jotain muuta kivaa. Vähän haaveeksi jäi.... Tarjonta oli samannäköistä kuin kotona poisheitettävät. :) Tästä johtuen ostin jotain mitä en normaalisti ostaisi - ja sehän ei ollut ollenkaan huono juttu. Parit oranssit tulilatvat ja seitsemän kappaleen ruusukimppu. Pitkään tuijotin punaisia ruusuja, mutta väristä huolimatta ne lähti matkaan. Ruusut maksoi 1,99 euroa ja miten kivasti ne piristävät siellä täällä!

Olohuoneen pöydälle pari. Nämä kynttilänjalat, jotka ostin pari vuotta sitten Porvoon vanhasta kaupungista, on huiput. Talvella poltan niissä lämpökynttilöitä ja muutoin yleensä katkon niihin elinkaarensa ehtoopuolella olevia leikkokukkia. Monikäyttöisiä siis. :)




Oranssi tulilatva vaaleanpunaisen tilalle. Ja se on sopiva piristys vielä loppukesään.








Yksi ruusu keittiön kynttilänpidikkeeseen.




Yksi keittiötasolle mehupulloon. Kävimme kesällä Latviassa ja matkajuomana oli mehua lasipullossa. Pullo oli jotenkin kauniin mallinen, enkä raaskinut sitä heittää lasinkeräykseen. Ja hyvä niin. 














Siinä oli neljä ruusua eli kolme on vielä ripoteltuna muualle. Joskus se vaadi muuta kuin kahden euron ruusukimpun. Saatanpa napata ostoskoriin uudelleenkin.




Tänään vietettiin syntymäpäiviäni. Perheeni kesken juhlittiin ja suut laitettiin makeaksi mansikkabritalla, jonka tein niistä aineksista mitä kaapista sattui löytymään. Oli taivaallista!


Aurinkoa alkavaan viikkoon!



Hannis

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Arjesta juhlaa


Viikonloppu on takana päin, ja taas se meni todella nopeasti. Tuli kyllä tehtyä kaikkea mukavaa; molempina päivinä oltiin rannalla, vähän kirppisteltiin ja shoppailtiin. Lauantaina ajeltiin aamusta Vääksyyn. Kaunis ilma ja kaunis paikka. Anianpellon markkinoiden vuoksi ihmisiä riitti, ja onneksi ilmat suosi. Piipahdettiin peräkonttikirppiksellä sekä rompetorilla. Ainokainen löytö oli vanha matkalaukku, mutta oli kiva katsella mitä erilaisempia tavaroita. 

Ennen kotiin lähtöä piipahdettiin vielä Ranskalaisessa Kyläkaupassa. Sieltä ei tyhjin käsin ei tarvitse lähteä. 



                                                 Meidän matkaan tarttui hattaran- ja mangon makuista limsaa sekä persikan makuista makusiirappia. 




                                     Kyllä! Hattaranmakuista. :) Ja sillehän se todella maistui. Harvoin sitä näin odottavin mielin aukaisee limsapulloa. 



Mango jätetään ehkä ensi sunnuntaille... katsotaan selviääkö se sinne asti.



Ja seuraavat letut saavat päällensä lorauksen persikan makua. 



 Sunnuntaisauna ja sen jälkeen kilisteltiin lasten kanssa kristallilaseista hattaralimsaa. Voihan sitä arkeakin vähän juhlistaa silloin tällöin, eikö? 




Intoa ja aurinkoa tulevaan viikkoon!



Hannis

torstai 6. elokuuta 2015

Postia on aina kiva saada


Muutama päivä sitten tuli kirje, joka oli paras saamani posti pitkiin aikoihin.  Hymy tuli huulille heti kun näin kirjekuoressa Ruotsin liput. Sisällä oli kummitädin lähettämä kookosruutujen resepti höystettynä omilla lisäyksillään. Luulenpa, että viikonloppuna meillä tuoksuu kookos. 

Ja tänään tuli sitten posti, jota jo odottelin. Tässä digitaalisuuden maailmassa sitä huomaa hoppuilevansa, kun postin saapumisilmoitusta pitikin odottaa etanapostilla. Mutta Tanskan maalta oli pakattu meille kivoja juttuja, joita kannatti odottaakin. 

Käytän koirien passeissa ja rokotuskorteissa klemmareita siten, että näyttelyyn mennessä rokotustiedot aukeavat heti oikealta sivulta niitä tarkastettaessa. Nyt on klemmareita ja vielä kaunis purkki niille. 




Lautasiinkin tuli hieman täydennystä ja talven kuvastossa on kaikkea kivaa Greengatelta. Sitä selaillessa leijailin jo joulun aikaan.... Pahoittelen, olen toivoton jouluihminen. :) 




Odotetuin oli kuitenkin mukiteline, josta olen haaveillut jo pitkään. Onneksi se oli hieman pienempi kuin aavistelin, joten pöytätilan kanssa ei tullut ongelmia. Mutta yksi ongelma ilmeni... siihen jäi tyhjiä kohtia, koska mukit eivät riittäneet. Voi harmi sentään, joudun hankkimaan lattemukeja siis lisää. ;)




Tästä saa meidän kuopuskin helposti itselleen mukin, koska yläkaappeihin ei vielä yletä. 







Mukitelineen paikalla ollut kerrosvati muutti ikkunapöydälle. Vähän ahdasta alkaa paikoittain olemaan, mutta mistään en tässä kohtaa raaski luopuakaan. 




Kerrosvadissa säilyttelen munia, sipuleita ja hedelmiä. Meillä menee paljon munia, ja ne on aina Vaahteramäen Friidoja. Farmilla on kanojen vaihto meneillään ja nyt jouduimme turvautumaan kaupan muniin. Toivottavasti munataksi jo pian kurvaa tänne Päijät-Hämeeseen taasen. 




Lasikupu on saanut taas alleen suklaamarenkeja. Kummitäti kävi siis vieraisilla ja tuliaisina ne toivotut - sisustuslehtiä ja marenkia. 




Olihan paketin pohjalla vielä tiskiaine ja tiskiharja. 




Aikas kiva paketti tuli, vai mitä? Kummasti tällaiset pienet jutut piristää. 

Ja huomenna on perjantai. Toivottavasti aurinko hymyilee viikonloppuna. 



Hannis