sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Krabbelurer


En tiedä mikä suomenkielinen sana kuvaisi näitä parhaiten.. ei mikään, joten olkoot ne vain krabbelurer. Ne näyttää amerikkalaisilta pannukakuilta ja maistuu enemmänkin donitsilta - varsinkin näin sokerikuorrutettuna. 



Näitä perhe sai tänään aamupalaksi. Tässä ohjetta, jotta pääsette kokeilemaan: Sekoita 1,5dl sokeria, 4,5dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta ja 1rkl vanilliinisokeria. Lisää 2 munaa ja 1,5dl maitoa ja sekoita tasaiseksi. 

Tästä määrästä tulee n. 12 krabbeluria. Paistetaan reilussa rasvassa paistinpannulla tai ohukaispannulla. Voi tarjota hillon ja kermavaahdon kera, mutta minä pyöräytin ne heti paistamisen jälkeen sokerikaneliseoksessa, ja ei tarvinut enää muuta lisuketta. 

Kokeilemisen arvoisia todellakin!


Tontut saavat olla esillä vielä uuteen vuoteen. 





Aika ihanaa, meillä lomailu jatkuu, eikä tänä sunnuntaina tarvitse valmistautua arkeen. 



Mahtavaa muuten, että saatiin pakkasta. Koirien kanssa ulkoilu on huomattavasti mukavampaa puuhaa nyt. 

Kivaa sunnuntaita!


Hannis



lauantai 26. joulukuuta 2015

Ihana joulu


Olipa ihana joulu! Vielähän se onneksi jatkuu, mutta ne suurimmat hetket on takana päin.

Kuvia ei tullut juurikaan otettua, mutta tässä joitain otoksia meidän joulusta. Pahoittelut kuvanlaadusta, ne on räpsäisty heikossa valossa ja osa puhelimella. 

Tähän astiaan teen joka joulu hyvin samantapaisen asetelman, ja se onkin yleensä lempiasetelmani. 


Punaisia kynttilöitä sinne ja tänne.




Muutama simppelimpi asetelma siellä ja täällä.






Kuusen alus täyttyi pikkuhiljaa, kun aaton vastaisena yönä tontut toivat osan lahjoista, ja pukki sitten illasta tullessaan loput. Kyllähän niitä lahjoja taas riitti - ilmeisen kilttejä oltiin siis oltu.



Hyasintit telkkatason reunalla. 


Jouluvieraita vastaanottamassa pienet tontut. 




Omat ja siskon poika pukin kanssa. Pukki on aivan huipputyyppi, sai taas meidät isotkin nauramaan vedet silmissä. 


Joulupöytä koostuu aina perinteisestä herkuista. Lapset ovat kiinnostuneita oppimaan jouluruokien laittoa, ja Siiri oli tänä vuonna suurena apuna. Toivottavasti laittavat sitten joskus omiin joulupöytiinsä samoja herkkuja. Aaron kyllä totesi, että hakee ne isonakin kotoa. :) Ja sehän sopii!

Jälkiruuat tehtiin Siirin kanssa myös yhdessä, ja marmoroitu tuorejuustokakku sekä Marianne-kakku olivat juuri sopivan raikkaita tukusan jouluaterian päätteeksi. 




Aattoaamuksi keitän aina riisipuuron. Yleensä sitä jää yli, ja niin tänäkin vuonna. Ylijääneen osan voi laittaa vaikka pannariin, mutta tänä vuonna tein siitä aamupalalle appelsiiniriisiä. Riisipuuroa oli n. 5dl. Vaahdotin siihen sekaan yhden purkin Flora Vanillaa. Voi käyttää myös kermaa tai kasvirasvavalmistetta, ja silloin kannattaa lisätä mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Sitten sekaan appelsiinia ja mandariinia, koska appelsiinit loppui hieman kesken. 


Hyvää oli. Houkuttelen kohta nuo muutkin unikeot appelsiiniriisiä nauttimaan. 



Rentouttavaa toista joulupäivää!



Hannis

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

4. adventti


On jo neljäs adventti. Joulukuu on mennyt melkein liiankin nopeasti. Joulunodotus kaikkine pikkupuuhineen alkaa olla ehtoopuolella ja pian juhlitaan yhdessä. 



Pukki odottelee aaton saapumista. Tämän pukin kalenteritaskut ei tänä vuonna täyttyneet, kun posti toi sen Tanskan maalta hieman myöhässä.




Ensi vuonna sitten taskut saavat täyttyä. 



Haimme eilen kuusen sisään ja koristelimme sen lasten kanssa. Aina yhtä jännää puuhaa. Nyt odotellaan, että tonttu tuo aattoaamuksi lahjoja kuusen alle. Pukki tuo sitten loput, kun aattoiltana saapuu kyläilemään. Ei se pukkikaan kaikkia paketteja jaksa kantaa. :)



Koristeet on samat kuin viime vuonna, lisänä vain vähän täydennystä. 



Aina jotkin oksat pitää poistaa tai pätkiä. Mutta ei kannata heittää pätkittyjä oksia pois. Niitä voi ripotella sinne tänne.





Näin ihanat lahjat sain jo ystävältä! Suklaista luumuhilloa ja itse tehtyjä tryffeleitä. Nami.


Lapset sairastavat jo toista viikkoa, ja ulos ei päästy tänäänkään porukalla. Leivottiin sitten karjalanpiirakoita, ja kyllä nauratti jokaisen tuotokset. Saatiin vähän tekemistä pötköttelyn, lukemisen ja lautapelien lisäksi. 


Mummon reseptillä tehtiin. Jouluksi menee sitten karjalanpaisti uuniin, ja sekin tuo aina mummon mieleen. Niin kuin perunakukkokin. Niitä mummon kanssa yhdessä tehtiin. Vaikka mummo ei enää olekaan kanssamme, silti näitäkin piirakoita tänään ajatuksissa yhdessä tehtiin. 


Siellä ne ovat jäähtymässä liinan alla.



Mutta ei kauaa. :) Ihanaa sunnuntaipäivää! Me herkuttelemme nyt piirakoilla.

Ai niin, lomakin alkoi perjantaina. 


Hannis

torstai 17. joulukuuta 2015

Vähän jo kuusen tuoksua


Rakastan kuusen tuoksua! 
Olohuoneeseen tuleva kuusi odottaa vielä terassilla pari päivää, mutta lasten omat kuuset on ollut meidän ilona jo muutaman päivän. 

Siirin kuusi on taasen vaaleanpunainen.



Ja Aaronin kuusi on vaaleansininen. 


Käytiin lasten kanssa viime viikonloppuna Vääksyssa sijaitsevassa Ranskalaisessa kyläkaupassa ja mukaanhan tarttui taas kaikkea kivaa. 

Mustikkalimsaa, nam. En ole koskaan nähnyt niin kauniin väristä limonadia. Harmillisesti kuva ei ihan kerro oikeaa väriä. 


Limsan lisäksi makusiirapeista suosikkimakua melonia ja kauan odotettua mojitoa. Luonnolliset makuaineet kaikissa juomissa hellivät makunystyröitä. :)

Mutta odotetuimmat ostokset oli maito- ja suolakaramellihillot. Taivaallista!



Kippis ja kulaus!



Yksi päivä töitä, ja sitten parin viikon lomalle. Aika mahtia!



Hannis

tiistai 15. joulukuuta 2015

Lumiukko


Ei vaan tule kaunis ja valkea talvi. Tässä talossa sitä on odotettu, mutta taidetaan joutua odottamaan vielä tovi. Lapset ei pääse pulkkamäkeen tai rakentamaan lumiukkoja. Siitäpä syystä teimme tänään Siirin kanssa vähän toisenlaisen lumiukon. 

Tervetuloa meille ja ethän sula! :)


Tämä ukko on aikuisten vaatehuoneen ovessa. Hattu jäi uupumaan, kun tuli ostettua kartonkia vain yksi arkki, mutta eipä se hattua tarvitse. Ei meillä tuule. 


Olen joskus ostanut todella leveää lahjanarua, ja siitä teimme rusetin lumiukon kaulaan. 


Silmät ja nenä kartongista ja vartissa valmista. Voisikohan muihinkin koteihin muuttaa tällainen sisäsiisti lumiukko lasten ja tietenkin myös aikuisten iloksi?

Enää 9 yötä! Peukut pystyssä, että tulisi se viimeinenkin tunnelman tuoja - lumi.


Hannis

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä


Missä on lumi ja pakkanen? Sitä odotellaan, jotta tämä kurassa pyöriminen loppuisi. Nämä lämpimät talvet on koiraperheen koetinkivi. On kuin märkä ja likainen syksy jatkuisi puolet vuodesta. Tänään suunniteltiinkin muutoksia takapihalle, jossa koirat ulkoilevat päivittäin, jotta päästäisiin tuosta kuralällistä eroon. Katsotaan mihin ratkaisuun päädytään ja onko helpotusta ensi vuodelle.  

Tämä viikonloppu meni suurimmaksi osaksi sisätiloissa. Jouluosteluita hoidettiin eilen ja ensi viikonloppuna jatketaan. 

Piparikalenterista hupenee joka päivä yksi pipari.  


Vielä niitä on jäljellä 18.


Tässä kohtaa keittiötä on mahtavat piparintuoksut. :)


Kalenteri on ollut jo vuosia samanlainen, ja koska se tuntuu olevan kaikille mieleinen, jatketaan sillä siis jatkossakin. Tänä vuonna piparit on sydämen, kuusen ja ukkojen muotoisia. 


Ensimmäiset hyasintit ovat auenneet, ja ne on aina yhtä kauniita. 


Sypressi sai oksilleen koristeita. 


Toinen adventti, joten kaksi kynttilää palaa. Ruokailuun sytytämme vielä 98-vuotiaalle Suomelle kaksi kynttilää. 


Aaronin onnittelu itsenäiselle Suomelle.



Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!



Hannis