keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kuningatarpiirakka


Nyt on mennyt liian pitkä aika ilman leipomuksia. Pakko oli tehdä edes helppo ja nopea herkku. 






Tämä piirakka on tosi helppo tehdä. Ja halutessaan voi toki käyttää myös valmistaikinaa, jolloin homma helpottuu entisestään.

Pohja:

125g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Anne levähtää ja painele piirakkavuokaan.

Täyte:

2 prk kermaviiliä (tai rahkaa)
2 munaa
1dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
haluamiasi marjoja (itse käytän yleensä mustikkaa tai kuvissa näkyvää mustikka/vadelmayhdistelmää)

Marjat levitetään pohjan päälle, muut ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan myös vuokaan.

Sitten uuniin 180 asteeseen n. 35-40 minuutiksi.



Tämä piirakka on parasta, kun se on saanut kostua jääkaapissa vuorokauden tai pari. 



 Leipominen on rentouttavaa puuhaa ja lopputuloksella saa syöjän suun hymyyn. :) Ei muuta kun hihat heilumaan ja piirakan tekoon.

Herkullista loppuviikkoa,


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti