keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lomailua


Ollaan lasten kanssa syyslomalla tämä viikko ja pakko todeta, että tuli niin tarpeeseen. Lapset on nukkuneet pitkään ja minä olen heräillyt jo miehen lähteissä töihin. Rauhalliset aamut ihan vaan itsekseen - tai no, koirien kanssa - on parhaita. Suunnittelen päivän askareita ja valmistelen lapsille aamiaista. Eilen tein todella hyviä perunarieskoja ylijääneestä muussista. 

Muussissa oli mukana jonkin verran porkkanaa makua antamaan. Näin simppelisti rieskat syntyi: 

Sekoitin n. 3 dl:aan muussia yhden kananmunan, vajaan teelusikallisen suolaa ja hieman vajaan 3 dl vehnäjauhoja. Ei kannata sekoittaa liikaa, mutta niin, että ainekset sekoittuvat kuitenkin hyvin. 


Sen jälkeen taikinanokareet pellille ja taputtelin ne tasaisiksi jauhon avulla. 


Ja uuniin 250 asteeseen noin 10-15 minuutiksi uunista riippuen. 


Yksinkertaista ja hyvää! Ja tulee hyödynnettyä kaikki ruoka sen sijaan, että heittäisi pois. Voisin lomailla usein. :) Tekeminen ei lopu päivistä kesken. 

Maanantaina maalasin keittiön seinät harmaaksi. Harmillisesti väri oli siniseen taittava, joten uusiksi menee jossain vaiheessa. Mutta ei nyt, sen verran haastava maalattava on tuo tila. Mieheni löysi jotain vuosia sitten talomme välikatosta vanhat sukset ja sauvat, kaksi paria. En ole keksinyt niille mitään hyötykäyttöä, mutta maalauksen alta purkaessani verhotankoja pois, mielessäni välähti. :) Sauvoista tulisi verhotangot.  Yhdistin kaksi sauvaa toisiinsa ja nyt on molemmissa keittiön ikkunoissa uudet tangot. 


Minusta niistä tuli tosi hauskat. Olohuoneeseen vaihdettiin kesällä heinäseipäät verhotangoiksi, niin mikä jottei keittiössä voisi olla sauvat. Sukset vielä jäivät odottelemaat seuraavaa väläystä. 


Olipa ihana kun tuli luntakin. Siitä seurasi vaellus joululaatikolle ja Siirin kanssa laiteltiin jouluvalot vastamaalattuun keittiöön. Illan ja aamun hämärässä on niin tunnelmallista


Darma-neiti oli meidä ilostuttamassa loman aluksi. Pakko oli ottaa pari räpsyä, kun Darma köllötteli sohvalla. 


Nyt jatketaan lomailua. Mukavaa viikkoa!


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti