lauantai 7. marraskuuta 2015

Kranssi


Olen katsellut pitkään kauniita kransseja. Haluaisin sellaisen oikein muhkean, mutta kuitenkin luonnollisen ja yksinkertaisen. Tai miksei saman tien parikin semmoista. Helpot on aina nämä toiveet. :) 

Paremman puutteessa päätin askarrella ainakin jonkinmoisen kranssin itse. Päädyin ehkä siihen helpoimpaan (ja edulliseen), eli suodatinpussikranssiin. Ja ihan kiva siitä tuli.
Kranssiin tarvitaan kranssirengas, suodatinpusseja (tähän meni kaksi pakettia, eli hieman vajaa 200 kpl), kuumaliimaa ja nitoja. Lisäksi lasi ja lyijykynä, ja niillä piirretään suodatinpussiin ympyrä. 
Laitoin aina neljä suodatinpussia päällekkäin, piirsin ympyrän ja sitten nidoin pussit ympyrän keskeltä kiinni. Tämän jälkeen leikkasin ympyrän.
Sitten kerros kerrallaan taitetaan ruusun terälehdet napakasti sumppuun. Kun kaikki kerrokset on taiteltu, niitä auotaan hieman ja muotoillaan omaa silmää miellyttäväksi. 
Sen jälkeen kuumaliimalla kranssipohjaan kiinni. 


Helpoin on tehdä aina yhtä työvaihetta kerrallaan, mutta onhan se hieman tylsää. Tein n. 10 ruusua kerrallaan ja sitten liimailin. Jaksoi taas jatkaa, kun alkoi nähdä kranssin valmistuvan.Ja tämmöinen siitä sitten tuli. Liimasin koristeeksi vielä pienen pitsinauhasta sidotun rusetin, ja juuttinarun taakse, jolla kranssin voi ripustaa. 


Todella helppotekoinen. Siirikin kävi kokeilemassa ruusujen tekoa, ja saa nähdä mistä niitä vielä löytyykään. Tämä on siis oikein hyvä yhteisprojekti lasten kanssa.

Vielä on ainekset toiseenkin kranssiin. Katsotaan minä päivänä askartelen senkin valmiiksi...

Mukavaa lauantai-illan jatkoa, ja oikein hyvää huomista isänpäivää!! Kiva päivä tiedossa.


Hannis


1 kommentti:

  1. Hei Hannis! Sinä olet taitava! Ihanat kranssit.
    Ps. Minulle kuuluu ihan kivaa blogisaralla. Kurkkaa jos ehdit Tuula's life.
    Terkkuja entiseltä kollegalta 💗

    VastaaPoista