sunnuntai 20. joulukuuta 2015

4. adventti


On jo neljäs adventti. Joulukuu on mennyt melkein liiankin nopeasti. Joulunodotus kaikkine pikkupuuhineen alkaa olla ehtoopuolella ja pian juhlitaan yhdessä. Pukki odottelee aaton saapumista. Tämän pukin kalenteritaskut ei tänä vuonna täyttyneet, kun posti toi sen Tanskan maalta hieman myöhässä.
Ensi vuonna sitten taskut saavat täyttyä. Haimme eilen kuusen sisään ja koristelimme sen lasten kanssa. Aina yhtä jännää puuhaa. Nyt odotellaan, että tonttu tuo aattoaamuksi lahjoja kuusen alle. Pukki tuo sitten loput, kun aattoiltana saapuu kyläilemään. Ei se pukkikaan kaikkia paketteja jaksa kantaa. :)Koristeet on samat kuin viime vuonna, lisänä vain vähän täydennystä. Aina jotkin oksat pitää poistaa tai pätkiä. Mutta ei kannata heittää pätkittyjä oksia pois. Niitä voi ripotella sinne tänne.

Näin ihanat lahjat sain jo ystävältä! Suklaista luumuhilloa ja itse tehtyjä tryffeleitä. Nami.


Lapset sairastavat jo toista viikkoa, ja ulos ei päästy tänäänkään porukalla. Leivottiin sitten karjalanpiirakoita, ja kyllä nauratti jokaisen tuotokset. Saatiin vähän tekemistä pötköttelyn, lukemisen ja lautapelien lisäksi. 


Mummon reseptillä tehtiin. Jouluksi menee sitten karjalanpaisti uuniin, ja sekin tuo aina mummon mieleen. Niin kuin perunakukkokin. Niitä mummon kanssa yhdessä tehtiin. Vaikka mummo ei enää olekaan kanssamme, silti näitäkin piirakoita tänään ajatuksissa yhdessä tehtiin. 


Siellä ne ovat jäähtymässä liinan alla.Mutta ei kauaa. :) Ihanaa sunnuntaipäivää! Me herkuttelemme nyt piirakoilla.

Ai niin, lomakin alkoi perjantaina. 


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti