lauantai 26. joulukuuta 2015

Ihana joulu


Olipa ihana joulu! Vielähän se onneksi jatkuu, mutta ne suurimmat hetket on takana päin.

Kuvia ei tullut juurikaan otettua, mutta tässä joitain otoksia meidän joulusta. Pahoittelut kuvanlaadusta, ne on räpsäisty heikossa valossa ja osa puhelimella. 

Tähän astiaan teen joka joulu hyvin samantapaisen asetelman, ja se onkin yleensä lempiasetelmani. 


Punaisia kynttilöitä sinne ja tänne.
Muutama simppelimpi asetelma siellä ja täällä.


Kuusen alus täyttyi pikkuhiljaa, kun aaton vastaisena yönä tontut toivat osan lahjoista, ja pukki sitten illasta tullessaan loput. Kyllähän niitä lahjoja taas riitti - ilmeisen kilttejä oltiin siis oltu.Hyasintit telkkatason reunalla. 


Jouluvieraita vastaanottamassa pienet tontut. 
Omat ja siskon poika pukin kanssa. Pukki on aivan huipputyyppi, sai taas meidät isotkin nauramaan vedet silmissä. 


Joulupöytä koostuu aina perinteisestä herkuista. Lapset ovat kiinnostuneita oppimaan jouluruokien laittoa, ja Siiri oli tänä vuonna suurena apuna. Toivottavasti laittavat sitten joskus omiin joulupöytiinsä samoja herkkuja. Aaron kyllä totesi, että hakee ne isonakin kotoa. :) Ja sehän sopii!

Jälkiruuat tehtiin Siirin kanssa myös yhdessä, ja marmoroitu tuorejuustokakku sekä Marianne-kakku olivat juuri sopivan raikkaita tukusan jouluaterian päätteeksi. 
Aattoaamuksi keitän aina riisipuuron. Yleensä sitä jää yli, ja niin tänäkin vuonna. Ylijääneen osan voi laittaa vaikka pannariin, mutta tänä vuonna tein siitä aamupalalle appelsiiniriisiä. Riisipuuroa oli n. 5dl. Vaahdotin siihen sekaan yhden purkin Flora Vanillaa. Voi käyttää myös kermaa tai kasvirasvavalmistetta, ja silloin kannattaa lisätä mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Sitten sekaan appelsiinia ja mandariinia, koska appelsiinit loppui hieman kesken. 


Hyvää oli. Houkuttelen kohta nuo muutkin unikeot appelsiiniriisiä nauttimaan. Rentouttavaa toista joulupäivää!Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti