keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vähän vielä juhlittelua ja kaffettelua


Pitkänä perjantaina kutsuimme mummot, papat, ukit, siskot ja muut sukulaiset viettämään miehen, Aaronin ja Siirin yhteisiä syntymäpäiviä. Oli kiva päivä. Kaikki yhteisen pöydän ääressä ja herkkuja tarjolla. 

Ja sain kattaa nämä pöytään. 


Se on kerran pari vuodessa, kun nämä nostetaan esille. Ja ai, että maistuu paremmalle. :)Löysin astiaston muutama vuosi sitten nettikirppikseltä ja nämä oli pakko saada. Pohjassa on Lomonosovin leima (tai sitten ei), mutta en ole ikinä tällaisia missään nähnyt, joten tuskin ovat kummoiset kupit. Mutta kauniit ne on!


Kukallisen sarjan täydennyksenä on myös nettikirppikseltä löytynyt puolalainen astiasto. Kakkulautaset on Arabian ja ne ovat myös kirpputorilta. Ja sopivat ihan täydellisesti astiastoon. 


No sitten tuli räpsittyä kuvia niistä herkuista.

Kinkkupiirakkaa...


Helppo voileipäkakku. Hyvin perinteinen ulkoasu, mutta tykkään siitä noin - aikalailla retrona. 


Tarjoilut syntyi siitä, mitä kotosalla oli. Torstaina työpäivän jälkeen höpöttelin itsekseni keittiössä kun vatkatessa edellisiä, suunnittelin seuraavia. Onneksi kaapin perukoilta löytyi persikkapurkki. Perinteinen täytekakku sai pääsiäisen värisen koristelun. 


Mangokakku, sitä olin suunnitellut jo aiemmin, joten olin varannut säilykemangoja jääkaappiin. 


Siihen kokeilin pajunoksia pintaan, mutta ensikertalaisen näköinenhän siitä tuli. Ajattelin pääseväni helpolla, ja käytin koristeluun Marianne-rakeita, ja aavistuksen metsään meni. Rakeistä levisi kosteuden mukana vähän valkoista kakulle, mutta ei se lopulta niin paljoa häirinnyt. Ensi kerralla pursottelen sitten pajunkissatkin. 


Ja yllätys, yllätys: suklaarouhemuffinsseja. Lapset haluaa näitä joka kerta, ja en laita hanttiin. Helppoja, hyviä ja ihan nättejäkin. 


Tehtiin neljään eri väriseen pallolliseen muffinssipaperiin...


ja koristeltiin neljän värisillä nonparelleilla. Aaronin mielestä vihreät oli ehdottomasti parhaimman makuiset. 


Syömään! Pöytää ei tulppaanien ja tarjottavien lisäksi koristeltu mitenkään. Mahtui ihmiset ruokineen ja kahvikuppeineen paremmin pöytään ja pikkuisetkin sai ihan rauhassa murustella. 


Synttärien jälkeen nautittiin sitten pääsiäisestä perheen kesken. Käytiin Vääksyssä ja lapset söivät kevään ensimmäiset jäätelöt. Oli todella hyvää, makuina appelsiini/suklaa/vanilja ja toffee. Ja ei sovi unohtaa ulkoilua. Aurinko on sulattanut ladut ja pääsimme metsään. Koirat nautti silmin nähden ja me muut myös. Mahtavaa!!

Ensi viikonloppua odotellessa, nautitaan valoisista päivistä.


Hannis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti