maanantai 5. joulukuuta 2016

Piparkakkutalkoot


Taas leijailee tuoksut ilmoilla. Tänään oltiin lasten kanssa lomapäivällä, ja päätettiin leipoa pipareita. Lapset oli ahkeria pipareiden leipojia, ja minä tein samalla piparkakkutalon, joka sitten Siirin kanssa koristeltiin. Ja tämmöinen se on tänä vuonna (ensi vuodeksi pitänee tehdä uudet kaavat. Tämä oli jo kolmas vuosi samalla mallilla). 


Pikeeria meni pari satsia, kolmaskin olisi tarvittu, mutta me laiskoina sitten jätettiin koristelu simppelimmäksi. 
Mutta kyllähän se kelpaa näinkin. 


Siiri taiteili hienoja hahmoja talon ympärille. 


Joulukoristeita olen lisäillyt sinne ja tänne. Adventtikynttilät on tänä vuonna samat kuin viime vuonnakin. Sopivat niin hyvin tuohon keittiön kaapin päälle, eikä vie turhaa tilaa.Hirvet pääsivät istuskelemaan olohuoneen heinäseivästikkaisiin.
Tonttuja takan päälle. 


Karkkikeppeja keittiön hyllyyn.


Pöydältä karkkikepit onkin jo löytäneet parempiin suihin. :)


Nisset meinasin ihan unohtaa, mutta marraskuun viimeisen päivän iltana nekin löysivät paikan itselleen. Kalenteritonttu on vain koristeena, ehkä ensi vuonna se pääse kalenterikäyttöön. 


Pienemmät nisset kököttävät rautasängyllä.


Joulunamejakin hankittiin pari päivää sitten. Sen verran ahkeraan on lasipurkin kansi käynyt, että noinkohan riittää jouluun asti. 


 Ja sitten välillä pitää köllötelläkin, niin kuin Cocokin tekee. Huomenna juhlistetaan Suomea, ja sitten olisi vajaa pari viikkoa töitä ennen joululomaa. Toivottavasti sen voi suunnitellusti viettää, eikä viime metreillä työt vie voittoa. 

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti