sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Aamupala


Tunnustan, että viikolla aamupala jää joka ikinen aamu syömättä. Mutta viikonloppuisin on kiva laitella kunnon aamupala koko perheelle ja nauttia se kiireettä. Tänään olin jo hyvissä ajoin hereillä, ja kävin mielessäni mitä voisin tarjota vielä nukkuvalle muulle poppoolle. Nukahdin vielä pariksi tunniksi, mutta onneksi meillä on talo täynnä unikekoja ja olin silti ensimmäinen hereillä. :)

Päästin koirat lumiselle pihalle. Yöllä oli satanut ihana lumivaippa, joka sai kaiken näyttämään paremmalta. Heräsin siis ihan oikealla jalalla. Kunnon aamupala vatsaan ja metsäänhän sitä oli taas päästävä.

Kokeilin laittaa kananmunat ja pekonit hieman erilailla.



Muffinssivuuan pohjalle leikkasin lasin avulla pyöreät leipäpalat paahtoleivästä. Ja kannattaa muuten voidella vuoka, minulta se jäi tekemättä. Paistoin pekonit ja laitoin siivut muffinssivuuan kolojen reunoille. Sitten leivän päälle vähän juustoa ja päälle rikoin Vaahteramäen Friida -munan. Pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria ja uuniin 200 asteeseen 15 min. 


Paistoaika vaihtelee hieman kananmunan koosta ja halutusta kypsyydestä riippuen.



Nämä maistui koko porukalle, ja suosittelen kokeilemaan vaikka joku sunnuntaiaamu.


Sen jälkeen paistoin pannukakkuja, joita nautittiin tavallisen siirapin kera. Nämä hävisi aika nopeasti lasten suihin. 


Pannukakut: Sekoita 1 kananmuna ja 1dl rahkaa. Lisää 0,5tl suolaa ja 1 rkl sokeria. Lisää sen jälkeen 1,5dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta. Ja viimeiseksi 0,5 dl kivennäisvettä. Vispilällä taikina sekaisin ja tasaiseksi. Ja sen jälkeen paistetaan voissa lettupannulla. Todella helppo ja nopea aamupalaherkku. 



Tukuisan aamiaisen lopettaa raikas appelsiini. Tämän aamiaisen jälkeen jaksoi hyvin tarpoa metsässä koirien kera. Ja kyllä oli kaunista. Ihanaa, kun tuli lunta ja pikkasen pakkasta. 

Leivottiin muuten lasten kanssa ensimmäinen erä pipareita tänään. Perinteinen piparijoulukalenteri ja piparkakkutalo odottaa vielä valmistumista. Josko ensi viikolla jonkinlainen ajatus talosta syntyisi....


Kivaa sunnuntai-illan jatkoa!


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti