maanantai 16. maaliskuuta 2015

Jatko-osa

Meillä jatkettiin viikonloppuna syntymäpäiväjuhlintaa. Kaikilla muilla minua lukuunottamatta on syntymäpäivät maaliskuussa. Esikoista lähdettiin 11 vuotta sitten saattamaan maailmaan miehen syntymäpäivän iltana. Neiti syntyi seuraavan päivän puolella.

Tällä kertaa kakutettiin mummot ja ukit. Perjantai-iltana töiden jälkeen ehdin ensimmäistä kertaa miettimään, että mitähän sitä kahvipöytään laittaisi. Vieraat oli siis tulossa lauantaina klo 13... 

Saatiinhan me jotain aikaiseksi, vaikka kaapissa olevat ainekset tuntui alussa totaalisen riittämättömiltä. 
  Rakastan Greengaten lattemukejamme. Meillä niistä juodaan niin kylmät kuin kuumatkin juomat. Aika helppoa!


Vanhat lasi- ja kristallilautaset on löytöjä kirppikseltä.
Kinkkupiirakkaa ja lihapasteijoita. Pasteijat tarttui mukaan pakastealtaasta. En juurikaan tarjoile valmisruokia, mutta pasteijoiden kohdalla tehtiin nyt poikkeus. Ne on pienempien lasten makuun, joten menkööt tämän kerran. :)


Täytekakun koristeluun ei ollut mitään, joten pelkkä kerma sai kelvata. Ja oli muuten hyvänmakuinen kakku. Tykkään eniten laittaa kerroksiin vaahdon lisäksi banaania ja mansikkahilloa. Mutta tekemieni kakkujen salaisuus on aina ollut omatekemästä omenahillosta tehty kostuke. Tuli sekin nyt paljastettua. 


Marjapiirakan resepti syntyi sitä tehdessä. Pohja on tavallista murotaikinaa paksumpi ja pehmeämpi. Täytteeksi heitin pakkasesta löytyneet mustikat ja vadelmat, ja lisäksi kermaviili/tuorejuustosekoitus tuo hyvän maun. Siitä tuli oikeasti maistuva piirakka, vaikka alkuun sitä epäilin. Täytynee tehdä toistekin. 


Siiri teki Aaronin avustuksella suklaakuulia, jotka pyöriteltiin kookoksessa. Maistuvia kahvimakeisia, joita on vielä muutamia kaapissa. Ja onhan ne aika kivannäköisiä kahvipöydässä. Kattaus oli suhteellisen vapaamuotoinen, mutta sillä mentiin. Kaikki lähtivät pöydästä mahat täynnä ja hymyssä suin - sehän on pääasia. 


Pahoittelut surkeasta kuvanlaadusta. Tuli räpsäistyä vain kännykällä, mutta ehkäpä nekin nyt kelpaa. 

Huh, josko tämä touhun määrä jossain vaiheessa rauhoittuisi. Viimeistään pääsiäisen alusviikolla pidän muutaman lomapäivän. Toivottavasti silloin saisi vähän päivitettyä kodin sisustusta. Parin viikon päästä pidämme vielä Aaronin kaverisynttärit. Pääsee pienemmätkin etsimään aarteita ja vähän herkuttelemaan. Sitten palataan syntymäpäivien merkeissä juhlimaan vasta vuoden päästä.

Josko sitä vielä yhden suklaakuulan hakisi jääkaapista iltapalaksi.... ;)

Hyvää alkanutta viikkoa,


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti