maanantai 19. tammikuuta 2015

Lisää lamppujaIhastun usein kauniisiin lamppuihin. Ja onneksi olen onnistunut haalimaan pari kaunotarta kotiinkin. Uusista lampuista en niinkään välitä, mutta vanhat jo elämää valaisseet saavat pysähtymään.

Keittiössämme oleva lamppu on yksi suosikeistani. Jos muusta kodin tavarasta pitäisi luopua ja yhden esineen saisi säästää - säästäisin tämän lampun.  

Löysin sen sattumalta Pelastusarmeijan kirpputorilta yhtenä kesäloman päivänä joitain vuosia sitten. Olin saanut kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi rahaa, ja käytin sen rahan tähän löytöön. 


Kirpparille oli tullut juuri kuolinpesästä irtaimistoa ja tämä lamppu osui suoraan silmiini kun astuin ovista sisään. Rakkautta ensi silmäyksellä siis! Kävelin lampun luokse ja sitä ei oltu vielä edes hinnoiteltu. Seisoin keskellä kirpputoria pidellen lampusta kiinni (se oli siis ripustettu kattoon) ja odotin myyjää. :) En olisi voinut lähteä ilman sitä. 


Kummitädiltäni sain seuraavana vuonna myös nämä tuikkukynttiläkupit, jotka sopivat kivasti lamppuun. Ja sitä ajatellen ne oli hankittukin.
Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on nykyään samanlaiset lamput. Ne olen saanyt myös syntymäpäivälahjaksi. Isäni toi ne espanjalaisesta antiikkikaupasta. Vaihdoin niihin vain uudet sähköjohdot.

Myös makuuhuoneen lukulampun isäni on tuonut Espanjasta. Siihenkin vaihdoin sähköt ja suihkasin hieman valkoista spray-maalia. Lamppuja oli alunperin kaksi, mutta harmillisesti toisesta rikkoontui kupu lattiaremonttimme aikana.

Lamput saavat juuri nyt olla kuitenkin sammuksissa. Minä nautiskelen lenkkeilyn jälkeen takkatulen lämmöstä ja rätinästä. Ja niin tekevät koiratkin.

Loistokasta alkanutta viikkoa!


Hannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti